Programma
2024

Programma 2024

Het golfweekend start als vanouds met de Pro-Am op vrijdag 30 augustus. Op zaterdag en zondag is er een heuse ‘Beat-the-Pro Challenge’, bezoek de Clubfitting voor een nieuwe driver of set ijzers en er wordt ‘GolfSixes’ gespeeld voorafgaand aan de start van Twente Cup. Dit betekent golfen op de prachtig geprepareerde baan met een afsluitende lunch in de hospitality tent. Op zaterdag wordt de tweede editie van de 'Twente Cup Mini Challenge' gespeeld.
 
Ook dit jaar wordt er tijdens de Twente Cup weer aandacht besteed aan een Twents maatschappelijk initiatief. Net als vorig jaar is dat de WensAmbulance Oost-Nederland. Tijdens het gehele weekend wordt er een loterij gehouden met prachtige prijzen. Alle prijzen zijn gesponsord en de opbrengst gaat volledig naar de WensAmbulance. Sterker nog: de opbrengst van de loterij wordt nog eens verrijkt door onze Topsponsor Urenco.


09.30 Driving range open
10.00 Ontvangst met koffie en krentenwegge
11.00 Welkomstwoord
11.15 Naar de holes
11.30 Start wedstrijd
17.00 Binnenkomst en borrel
18.30 Diner en prijsuitreiking
22.00 Einde van deze sportieve dag
 

In deze opmaat naar de Twente Cup vindt zakelijk Twente elkaar in een gezellig wedstrijd. Bedrijven sponsoren de Twente Cup door een flight ´te kopen´. Een flight bestaat uit 4 personen; 1 pro en 3 door u zelf uitgenodigde amateurs.
 
Na een Twentse ontvangst maakt u kennis met de pro en gaat u met een lunchbox de baan in. Er wordt Stableford gespeeld, waarbij de twee beste scores geteld worden. Er is catering in de baan en na de ronde is er een borrel en aansluitend een diner in de hospitality tent. De live muziek wordt verzorgd door DJ Russell en Saxofonist Costar on Sax.
 
Er zijn prachtige prijzen voor de winnaars en ook op de prijzentafel van de loterij voor WensAmbulance Oost-Nederland staan absolute must-haves.

Eén week voor de Pro-Am wedstrijd benaderen wij u persoonlijk voor de namen en hcps van de spelers in uw team.


Pro-Am Twente Cup

Programma Pro-Am
 

Tarieven
 

Het tarief per flight bedraagt €1.300,- excl. BTW. Er is beperkt ruimte voor niet golfende gasten/caddy’s om aan te schuiven bij het diner. Zij betalen €95,- excl BTW.
 

Vrijdag 30 augustus
 

Beat-the-Pro

Op hole 15, grenzend aan de hospitality tent, wordt tijdens de Twente Cup de Beat-the-Pro gespeeld. In een heuse arena worden de pro’s in de wedstrijd uitgedaagd door amateurs om hun bal het dichtst bij de vlag te leggen.
 
Iedere golfer met een hcp <24 mag zich inschrijven als deelnemer. Winnaars van clubwedstrijden op de Twentsche Golfclub en omliggende clubs ontvangen een voucher met een uitnodiging voor deelname.
 
In de week voor de Twente Cup krijgen de deelnemers persoonlijk bericht over de tee time. Deze tee times zullen op beide dagen liggen tussen 12:00 en 17:00 uur. Iedere deelnemer krijgt een leuk aandenken en iedere deelnemer die de pro verslaat, wint natuurlijk een mooie prijs!Zaterdag 31 augustus en zondag 1 september
 

Direct aanmelden →

Tijdens de beide wedstrijddagen wordt een klassement bijgehouden met de afstanden tot de vlag van de deelnemers. De overall winnaar van Beat-the-Pro wordt op zondag bekend gemaakt tijdens de prijsuitreiking van de Twente Cup. Onze hoofdsponsor Huiskes Kokkeler heeft de ultieme prijs daarvoor beschikbaar gesteld; een golftrip voor twee personen!
 
Ook de winnaars van de vouchers dienen zich in te schrijven! Deelname is gratis.Clubfitting

Twente Golf haalt de mooiste golfmerken naar de Twentsche Golfclub voor een clubfitting op zaterdag en zondag. Bent u toe aan een nieuwe driver of een set nieuwe ijzers? Onder andere Callaway, Taylormade, Ping, Wilson Staff en Cobra bieden het nieuwste materiaal aan om te testen.

Voorkom een lange wachttijd en maak een afspraak via onze pro Wiljan van Mook via ipadwiljan@hotmail.nl .


Zaterdag 31 augustus en zondag 1 september
 

Direct aanmelden →

Voorafgaand aan het professionele toernooi krijgt u de gelegenheid om te spelen in de perfect geprepareerde wedstrijdbaan. U geeft zich op met een team van 6 personen. In de spelvorm Texas Scramble speelt u 6 holes tegen de andere deelnemende teams. U maakt van GolfSixes een Pro-Am-light als u bij de aanmelding aangeeft dat u met een Pro wilt spelen. Na de ontvangst met koffie en wat lekkers, gaat u met uw team de baan in. Voor de prijsuitreiking bieden onze sponsoren fantastische prijzen aan.


Na het golfspel kunt u op zaterdag genieten van kleine gerechten en snacks uit de diverse foodstands van onze eigen brasserie So Nice.

Op zondag toont Emiel Kwekkeboom van Joann zijn culinaire talenten. Deze lunch is inbegrepen bij deelname aan GolfSixes op zondag. Speelt u mee in Beat-the-Pro, dan wordt uw starttijd ingepast.

Wilt u niet golfende partners of gasten laten aansluiten bij de lunch dan is dat uiteraard mogelijk.
Ook alleen voor de lunch bent u ook van harte welkom.

De live muziek wordt verzorgd door DJ Russell en op zondag wordt de DJ vergezeld door de saxofonist Costar on Sax.


Wilt u niet golfende partners of gasten laten aansluiten bij de lunch, dan betalen zij €45,-. Het is ook mogelijk om uzelf alleen voor de lunch in te schrijven. U betaalt dan €45,-. Er worden fantastische bijpassende wijnen geschonken, die op nacalculatie in rekening worden gebracht.GolfSixes en Lunch

Tarieven GolfSixes
 

Lunch
 

Zaterdag 31 augustus en zondag 1 september
 

Direct aanmelden →

GolfSixes zaterdag: €295 voor een team van 6 personen inclusief lunch van So Nice.

GolfSixes zondag: €750 voor een team van 6 personen inclusief lunch van Joann.
Drank op basis van nacalculatie of afkoop per tafel.

Geef bij uw aanmelding aan of u met een pro in uw team wilt spelen.  

Er kunnen zich maximaal 10 teams aanmelden. Wees er snel bij!

 

Mede mogelijk gemaakt door
 

Twente Cup Mini

Ben je geboren in 2011 of later? Dan speel jij in 2024 de Twente Mini Cup Challenge. De grote uitdaging is dat je 1,5 uur lang onbeperkt de 3 par3 oefenholes van de Twentsche golfclub mag spelen en dan telt de score van je beste 3 holes. Daarnaast zijn er nog twee challenges: een Long Driving Challenge en een Chip Challenge.

Er zijn twee handicap categorieën:
 • categorie 1: hcp 24 en/of lager
 • categorie 2: hcp 54 t/m hcp 24.9
Per categorie is er plek voor 27 deelnemers.

Zaterdag 31 augustus
 

Schrijf je in voor de Twente Cup Mini →

De categorie 24 of lager speelt strokeplay bruto en bij de categorie handicap 25 of hoger is het strokeplay bruto met een maximum van dubbel par.
Tijdens de wedstrijd zijn er gave prijzen te verdienen bij speciale challenges waaraan je ook kunt deelnemen.

Schrijf je snel in, want misschien word jij wel de winnaar van de Mini Twente Cup Challenge 2024.


 • Twente Cup ronde 1 - aanvang 11:00 uur
 • Golf Sixes - aanvang 08:30 uur
 • Twente Cup Mini Challenge - aanvang 09:00 uur
 • Foodstands So Nice - vanaf 12:00 uur
 • Beat-the-Pro - aanvang 12:00 uur
 • Barbecue terras clubhuis - aanvang vanaf 17:00 uur
 • Clubfitting Twente Golf
 • Riga golf trackman challenges
 • Shirt-by-hand kledingadvies

Zaterdag

31 augustus
 

 • Twente Cup ronde 2 - aanvang 11:00 uur
 • Golf Sixes - aanvang 08:30 uur
 • Jeugdles TGC en De Lage Mors - aanvang 10:00 uur
 • Lunch Joann in hospitality tent - aanvang vanaf 12:00 uur
 • Beat-the-Pro - aanvang 12:00 uur
 • Prijsuitreiking - aanvang 18:00 uur
 • Barbecue terras clubhuis - aanvang vanaf 18:30 uur
 • Clubfitting Twente Golf
 • Riga golf trackman challenges
 • Shirt-by-hand kledingadvies

Zondag

1 september
 

Direct aanmelden →